MYYTÄVÄT YRITYKSET

Myydään eläkkeelle jäämisen vuoksi yhdistetty kasvinviljely ja kotieläintalous.

Myydään maatalousyritys Nurmeksesta, jonka päätuotantomuotoina on kanatalous sekä viljanviljely. Tilaan kuuluu noin 45 ha tukikelpoista peltoa sekä 50 ha metsää. Tila kokonaisuuden rakennuksiin kuuluu kaksi asuttavaa talousrakennusta, tuotantorakennus, varastorakennus, kuivuri ja lämmin korjaamohalli sekä useita muita rakennuksia. Tilakauppaan kuuluvilla koneilla ja laitteilla on mahdollista aloittaa täysimittainen viljelytoiminta välittömästi. Kananmunan ostosopimukset on neuvoteltava uudestaan vähittäiskauppaliikkeiden kanssa. Kilpailevia yrityksiä kananmunan tuotannossa alueella on yksi.

Viljeltävät pellot sijaitsevat tilakeskuksen välittömässä läheisyydessä, yhdelle lohkolle on matkaa 1,5 kilometriä. Salaojitettua peltoa tilalla on yli 40 ha, loput pelloista on avo-ojissa. Yrityksellä on vakiintunut asiakas ohrantuotannossa. Ohrasato kuivataan tilan omassa kuivurissa. Tilan pellot soveltuvat myös muuhun kasvinviljelyyn. Tilan tämänhetkiset viljan varastotilat ovat riittävät satomäärälle.

Kanala on rakennettu vuonna 2006 lattiakanalaksi. Kanalaan mahtuu noin 3000 munituskanaa. Lämmitysjärjestelmänä on hakelämmitys. Tuotantotilassa on hyväksytyt pakkaamotilat. Pakkaus on tapahtunut käsityönä. Tällä hetkellä kanala on tyhjänä eikä eläimet kuulu kauppahintaan. Kananmunatuotannon ylösajossa menee arviolta puolivuotta.

Yritys sopii esimerkiksi yksinyrittäjälle tai yrittäjäpariskunnalle. Myyjän on mahdollista perehdyttää ostaja kanalan toimintaan ja avustaa tuotannon ylösajossa. Tilalla on tehty yhteistyötä muiden organisaatioiden kanssa muun muassa ruokinnansuunnittelussa ja eläinten hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Allekirjoittamalla salassapitosopimuksen saat lisätietoja myytävästä kohteesta.

Lisätietoja: Kaikki kuvat.pdf

Pyydä lisätietoja
Pielisen Karjala | Maatalous, metsätalous ja kalatalous (tol A)

Tiedot päivitetty: 09.03.2021

« Takaisin